top of page

Wat het voelen van weerstand je kan vertellen…

Ken je die situaties? Dat iets of iemand ervoor zorgt dat je haren overeind gaan staan. Of dat je misschien zelfs frustratie of woede voelt bij een bepaalde situatie. Iets in je wordt getriggerd. En wanneer dat het geval is, dan doe je jezelf een plezier om te onderzoeken wat de reden is dat je zo heftig reageert.


Bedenk maar eens, als iets je niet zoveel kan schelen dan draai je gewoon je hoofd er voor weg. En in elk geval zorgt het niet voor zo’n emotioneel gevoel. Vaak heeft de reden dat je weerstand voelt te maken met een pijn uit het verleden of een verlangen dat diep in je leeft.


Pijn uit verleden

Met pijn uit verleden bedoel ik, dat het iets in je raakt waar je in het verleden geregeld mee in aanraking bent geweest en waar je niet blij mee was. Bijvoorbeeld pesterijen, een onveilige omgeving of zelf betweterige broers of zussen. Alles waar jij een rotgevoel van kreeg vertaalt zich op een later moment in je leven heel gemakkelijk in weerstand wanneer jij je even weer net zo voelt als dat je vroeger deed. Dat was voor toen een onveilige situatie en je brein is nu eenmaal geprogrammeerd om je te behoeden voor onveilige situaties.


Een diep verlangen

Weerstand die ontstaat door een diep verlangen komt wanneer je eigenlijk een soort van jaloers bent op degene of de situatie die zich voordoet. Stiekem zou jij dit ergens ook wel graag willen. Maar je hebt nog niet de stappen durven zetten in de juiste richting.


Ik nodig je uit om, de eerste keer dat je vanaf nu weerstand voelt, eens te onderzoeken waar dit vandaan komt en te kijken of de herkenning en erkenning ervoor kan zorgen dat de weerstand afzwakt.

37 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page