top of page

Van strijd naar succes: een reis van persoonlijke groei en zelfontdekking als vrouw en moeder

Een kleine wandeling down memory lane… Gisteravond kwam ik op mijn telefoon een filmpje tegen van precies een jaar geleden. En ik voel hem nog zo!! Ik had net mijn bedrijf na 11 jaar aan de wilgen gehangen, moest ‘mijn’ meiden laten gaan en bleef met een flinke schuld en allerlei doorlopende (financiële) contracten achter. En steun bij een eenmanszaak? No way Jose! Je staat er dan helemaal alleen voor… Ik vertel je graag mijn verhaal over de reis van persoonlijke groei en zelfontwikkeling.


Persoonlijke groei

Wat deed ik stoer, kop ervoor en weer door! Precies zoals ik dat vroeger geleerd heb. Maar dat alles ging wel ten koste van mijzelf en ons gezin. Ik liep mezelf voorbij, zag mijn man niet echt meer staan en was kortaf naar de kinderen. Kortom, ontzettend niet lekker in mijn vel. 


En heel eerlijk? Dat speelde ook al in de paar jaar daarvoor, waarbij het worstelen was om het hoofd, zakelijk gezien, boven water te houden. Achteraf kun je dan zeggen dat je veel eerder had moeten stoppen. Maar ja, met een doorzetters



mentaliteit, emmers vol optimisme en de natuurlijke gave om altijd in mogelijkheden en oplossingen te denken, was dat geen optie.


Hoe ik toch de stappen heb weten te zetten naar de huidige vorm van mijn leven? Door laagje voor laagje af te pellen, kwetsbaar durven te zijn naar mezelf en naar anderen en de stilte op te zoeken. En ook al dacht ik altijd moedig te zijn en lef te hebben, had ik in dit geval wel dapperheid in het kwadraat nodig om lost te durven laten wat losgelaten moest worden.


Daarnaast heb ik enorm veel gehad aan het deelnemen aan verschillende ceremonies, ademsessies en het gebruik van truffels en cacao. Maar daarin heb ik ook geleerd dat enkel zo’n ceremonie je niet gaat helpen. Ja, het geeft je inzichten en zorgt dat je jezelf niet anders kunt zien dan zonder je zorgvuldig opgebouwde pantser, maar het is een enkele ervaring. Het is vervolgens aan jou om die ervaring thuis om te zetten naar aanpassingen in je leven die daadwerkelijk voor verandering zorgen. En dat is waar ik het vaak fout zie gaan. Vrouwen die enthousiast van ceremonie naar cirkel hoppen zonder ook maar ‘het werk’ ertussen te doen. En dat is zo ontzettend jammer! Want daar zit de ‘winst’, daar zit de ruimte in jouw vast gebakende leven om daadwerkelijk verandering door te voeren.


De 8 grootste lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd deel ik graag met je:

  • Wees eerlijk tegen jezelf: Het begint allemaal met eerlijkheid. Durf toe te geven wanneer dingen niet goed gaan en durf hulp te vragen wanneer je het nodig hebt.

  • Zoek de stilte op: In de drukte van het dagelijks leven vergeten we soms om even stil te staan en naar binnen te kijken. Neem de tijd om te mediteren, te wandelen in de natuur, of gewoon te zitten en te ademen. Je zult versteld staan van wat je daar kunt vinden.

  • Doe het innerlijke werk: Het bijwonen van ceremonies en sessies kan heel waardevol zijn, maar het echte werk begint pas wanneer je thuiskomt. Neem de tijd om te reflecteren, te journalen en actief te werken aan het implementeren van wat je hebt geleerd in je dagelijks leven

  • Durf kwetsbaar te zijn: Kwetsbaarheid is geen zwakte, het is moed. Durf jezelf open te stellen voor anderen en je zult merken dat je jezelf en je relaties kunt versterken.

  • Ontwikkel je verantwoordelijkheidsgevoel: Het is tijd om de controle over je eigen leven te nemen. Laat de macht niet langer bij mensen of situaties uit het verleden liggen. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor jouw geluk.

  • Versterk je doorzettingsvermogen: Het is verleidelijk om vast te houden aan bekende patronen, zelfs als ze je ongelukkig maken. Maar weet dat echte verandering doorzettingsvermogen vereist. Blijf volhouden, zelfs als het moeilijk wordt, want aan de andere kant ligt groei en geluk.

  • Wees dapper: Zelfs als je denkt moedig te zijn, kan extra dapperheid nodig zijn om los te laten wat losgelaten mag worden. Soms betekent moed niet alleen obstakels overwinnen, maar ook het durven loslaten van dingen of personen die je niet langer dienen. Het is tijd om nee te zeggen en voor jezelf te kiezen, zelfs als dat betekent dat anderen teleurgesteld zullen zijn. Wees niet bang om die sprong te wagen en ruimte te maken voor groei.

  • Heb compassie: Wees de liefste persoon voor jezelf en bekijk de wereld met zachte ogen. Leer om afkeurende blikken en personen die afstand van je nemen te omarmen. 


En daar waar ik dit pad grotendeels alleen heb doorlopen (en nog steeds loop), heb ik ook geleerd hoe uitdagend dit kan zijn. Zeker als je voor meer mensen moet zorgen dan enkel je zelf. Ik had geen mentor, een supportgroep of een begeleid traject waarin ik gedragen werd. Ik heb zelf alles uitgezocht, boeken gelezen en vorm gegeven op een manier die mij diende. En dat is precies waarom ik ben gestart met Mama Guru. Om jou te begeleiden vanuit mijn eigen kracht, persoonlijkheid en ervaringen. Jij hoeft jouw pad niet alleen te bewandelen als je dat niet wilt, kunt of het spannend vindt, we kunnen het samen doen. I’ve got you!

77 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page