top of page

Laat vastzittende gedachten en emoties los tijdens een ademcirkel

Bijgewerkt op: 21 feb.


Graag wil ik het met je hebben over iets heel krachtigs: ademhaling. Niet zomaar ademen, maar bewust ademen. Ademen met een doel, met intentie. Waarom? Omdat ik weet dat jij, net als vele andere vrouwen, soms vastzit. Vast in gedachten, vast in emoties, vast in situaties. En ademhaling kan de sleutel zijn om los te laten wat jou niet meer dient en ruimte te maken voor iets nieuws, iets krachtigs.


Stel je voor dat je de constante onrust, twijfels en stress achter je kunt laten. Dat je jezelf kunt bevrijden van die verstikkende banden en kunt ademen, echt ademen. Dat is waar een ademcirkel over gaat. In een ademcirkel komen we samen, jij en ik, met een groep sterke vrouwen die allemaal weten hoe het voelt om vast te zitten. We gaan niet zweven, nee. We gaan diep ademen, bewust ademen. We gebruiken de kracht van onze adem om alles los te laten wat ons niet meer dient.


We beginnen rustig. Je ligt, sluit je ogen en samen beginnen we diep en kalm te ademen. Zodra iedereen ontspannen is en comfortabel ligt, zetten we de verbonden ademhaling in. Het klinkt misschien wat technisch, maar eigenlijk is het heel eenvoudig. Het betekent simpelweg bewust ademen zonder pauzes tussen in- en uitademing. Het is een continu proces van in- en uitademen, alsof je ademhaling één vloeiende beweging wordt, zonder onderbrekingen en dat alles ondersteund door prachtige muziek.


In de ademcirkel omarmen we deze verbonden ademhalingstechniek. We ademen diep in, laten de lucht zonder aarzeling in onze longen stromen en ademen vervolgens uit, zonder te stoppen. Deze ononderbroken ademhaling opent de deuren naar emoties, gedachten en spanningen die we vaak diep van binnen vasthouden. Het is niet altijd makkelijk, soms komt er weerstand, soms voelt het alsof je niet verder kunt ademen. Maar dat is oké. We doen dit samen, in deze cirkel van sterke vrouwen. Ik ben er om je veilig te houden en je te ondersteunen. En langzaam maar zeker, voel je dat er ruimte ontstaat. Ruimte voor kracht, ruimte voor zelfvertrouwen, ruimte voor groei.



Liefs,

Wendy

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page