top of page

Een intensieve ademreis dankzij de verbonden ademhaling.

Bijgewerkt op: 25 sep. 2023

Heel eerlijk? Toen ik voor het eerste de term ‘verbonden ademhaling’ hoorde dacht ik dat het zo heette omdat het een manier van ademhalen was waarmee je jezelf meer zou ‘verbinden’ met jezelf en je emoties. Nu doet dat het wel, maar de benaming is eigenlijk heel letterlijk. De naam zegt precies wat het is, namelijk de in- en de uitademing aan elkaar verbinden zonder de gebruikelijke adempauzes.


En nu zul je wellicht denken, maar ik heb helemaal geen adempauze… Probeer het maar eens. Als je bewust focust op je ademhaling dan zul je merken dat er telkens wanneer je in- en/of uitademt een korte pauze zit. En dat is normaal gesproken ook helemaal prima. Deze ademhaling zorgt er voor dat jij op een rustige, diepe en kalme manier voldoende zuurstof in je lijf krijgt.


Maar nu even terug naar de verbonden ademhaling, waarom zou je dat dan precies doen? Eigenlijk is het zo dat de meeste van ons, in het dagelijks leven niet onze volledige ademcapaciteit benutten. Dit zorgt ervoor dat we structureel met veel minder zuurstof in ons lijf door het leven gaan dan zou kunnen. Dit kan je moe, futloos en minder gefocust maken. Je ademhaling eens goed onder de loep nemen en daar mee aan de slag gaan kan dus sowieso geen kwaad.


Tijdens de verbonden ademhaling gaan we gedurende een bepaalde tijd heel diep inademen en daarna ook gelijk weer uitademen en weer inademen enz. Door op deze manier de ratio zuurstof en CO2 in je lichaam te veranderen, ga je andere onderdelen in je lijf en zijn aanspreken. Hierdoor kun je op fysiek niveau tintelingen en of verkrampingen in je lijf ervaren. Dit is heel gebruikelijk en daar begeleid ik je dan ook graag doorheen.


Daarnaast ga je op een veel dieper niveau voorbij het rationele denken en rechtstreeks naar het voelen. Er kunnen tijdens een ademsessie dan ook flink wat emoties, oude pijnen en verdrukte trauma’s omhoog komen. Van sommige wist je misschien niet eens dat ze er zaten. Door alles wat er is te doorvoelen en er heel bewust en vol overgave doorheen te ademenen, kun je ze daarna ook loslaten waardoor je lichaam enorm opgeruimd en opgelucht voelt na de sessie. En zo’n ademsessie werkt ook na die tijd nog fijn door.


Enthousiast geworden over breathwork? Klik dan hier voor een afspraak of neem contact op via info@wendyberends.nl

22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page